Обвиняем за убийство поиска домашен арест, съдът го остави в ареста

0
Обвиняем за разпространение на наркотици

42-годишен мъж, който е обвиняем за убийство, остава за постоянно в ареста, съобщиха от Окръжния съд в Русе.

Съдебният състав наложи на П.П., който е привлечен като обвиняем за предумишлено убийство, извършено на 20.09.2018 г. в гр. Ветово в условията на опасен рецидив, постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За извършеното от П. П. престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Съдът счете, че в хода на досъдебното производство са събрани множество доказателства, които дават основание да се направи обосновано предположение относно авторството и съставомерността на деянието, за което П. П. е обвинен.

От приложеното свидетелство за съдимост става ясно, че към момента обвиняемият е осъждан седем пъти, като една от присъдите е за убийство, извършено през 1997 година, а последната датира от 2009 год. и обосновава квалификацията опасен рецидив.

Съдът не уважи молбата на П. П. да бъде оставен под домашен арест, като прие, че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление, свързано с настоящото, а също така и да се укрие. Това следва от високата степен на обществена опасност на деянието и тази на обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на П. П. мярка за неотклонение задържане под стража подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.