Обвиняем за убийството на Ери Пехливанян поиска да го пуснат от ареста, съдът не уважи молбата му

0

Замяна на мярката за неотклонение от задържане под стража в по-лека поиска Гарабед Веринян – един от обвиняемите за убийството на Еранухи Пехливанян. Магистратите от Окръжния съд в Русе обаче не уважиха молбата чу.

Въпреки че делото е с висок обществен интерес, журналистите не бяха допуснати в съдебната зала. По думите на окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев, че мотивът за искането на по-лека мярка е твърдение на защитата, че Гарабед Веринян не е участвал пряко в извършването на най-тежките престъпления – в убийството и в грабежа.

Според прокуратурата обаче, Веринян трябва да остане в ареста, тъй като събраните допълнителни доказателства не го оневиняват по повдигнатите обвинения. Съдът прие аргументите на обвинението и отхвърли молбата на Веринян. Според съдията има опасност, ако не е в ареста, Гарабед Веринян да се укрие или да друго извърши престъпление.

Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд. Адвокатът на Веринян заяви, че ще го обжалва.

Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари тази година в крайдунавския град и убита. На 14 януари, в полицията постъпва сигнал за изчезването ѝ от близките ѝ. По време на разследването полицията арестува на 17 януари т. г. 49-годишния Гарабед Веринян и 55-годишния Михаил Михов.

На двамата са повдигнати три обвинения – за отвличане, за грабеж на сумата от 65 000 в левове и в евро, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Прокурор Георгиев коментира, че разследването се провежда ритмично, че са събрани голям обем от доказателства, като досъдебното производство е във финалната си фаза.

„Необходими са ни още няколко месеца, за да приемем и последните експертизи, които сме назначили“, каза окръжният прокурор на Русе.

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук