Обвиняемата в убийството на децата си майка остава в ареста

0
Снимка: БГНЕС

Обвиняемата в убийството на двете си деца Кристина Дунчева от Сандански остава в ареста. Това постанови Софийският апелативен съд. Решението е окончателно.

Дунчева обжалваше задържането си, постановено от окръжния съд в Благоевград. Тя е обвиняема в убийството на двете си деца – на 3 и 5 години. Престъплението бе извършено в семейното жилище в Сандански миналата седмица. Сигнал в полицията бе подаден, след като бащата – Георги Трайков – разби вратата на апартамента и откри убитите деца.

Трагедия в Сандански, майка уби двете си деца

Адвокатът на Дунчева Маньо Алексиев поиска по-лека мярка за обвиняемата. Прокуратурата настоя тя да остане в ареста. Съдът се съгласи с държавното обвинение. Магистратите се съгласиха, че няма опасност Дунчева да се укрие, но според тях може да извърши ново престъпление.

Към момента по делото не са изготвени назначените експертизи. Една от тях трябва да каже дали майката има психично заболяване и дали е способна да носи отговорност за постъпките си. Съдиите подчертаха, че има данни, че Дунчева е имала психично разстройство, но не е приемала предписаните й лекарства.