Обвиняемият за „Хемус“ се срещна и с Рашков, и с Гешев

0
Борислав Колев (вляво), Снимка: БГНЕС

Футболният съдия Борислав Колев, който единственият обвиняем за аферата „Хемус“, се видя и с вътрешния министър Бойко Рашков, и с главния прокурор Иван Гешев. Първата му среща е била с МВР-шефа. Според Рашков Колев е споделил някои подробности и е казал имена. Той обаче не ги посочи.

Гешев е присъствал на разпита на Колев, проведен в Софийската градска прокуратура. Преди това главният прокурор заяви, че не можел сам да извършва процесуално-следствени действия, но по искане на обвиняемия и адвоката му се съгласил да е там.

Обвиненият за милионите за „Хемус“ иска лична среща с Рашков и Гешев

Колев е единственият обвиняем за аферата „Хемус“. МВР твърди, че той е участвал в създаването на мрежа от фирми, чрез които милионите, отпуснати за строителството на магистралата, са били прехвърлени на клошари и изтеглени на каса.

Във вторник той бе оставен за постоянно в ареста, след като апелативният съд реши, че има достатъчно доказателства, че кухите фирми са свързани с него и че има опасност да повлияе на свидетели по делото. Миналата седмица Колев припадна в съдебната зала и решението бе отложено.