Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков е психично здрав

0
Кристиан Николов, Снимка: БГНЕС

Обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков – Кристиан Николов – е психично здрав. Такова е заключението на психиатричната експертиза, изслушана от съда. Цветков журналист загина миналата пролет, след като колата му бе ударена от джипа на Николов. Според прокуратурата младият мъж изобщо не е направил опит да спре и се е движел с близо 100 км./ч.

По време на удара Николов не е имал психичен проблем, заяви пред съда психиатърът д-р Петър Маринов. Той обаче е бил под въздействието на психотропни вещества.

„И съответно токсикологичните част на експертизата е намерила съответни субстанции, които са психоактивни и които до голяма степен изглежда са свързани с поведението. В този смисъл беше нашето експертно заключение. Той психично е здрав, по принцип, но към момента на деянието е бил подвластен на субстанции, което не означава, че е психично болен и по време на деянието“, заяви той.

Разследващите твърдят, че Николов е шофирал след употребата на три различни вида наркотици – кокаин, амфетамин и марихуана. Той бе обвинен в умишлено причиняване на смъртта на Цветков. Ако бъде признат за виновен, може да получи и доживотен затвор.