Обявиха разпределението по мандати, в Русе промени няма

0
Трима столетници

Това обяви Централната избирателна комисия след окончателното преброяване на бюлетините и повторната проверка на изборните резултати. Според официално обявените резултати, промени в разпределението на мандатите в Русенския избирателен район няма.

Рекорден е броят на невалидните бюлетини 218 000, което е два пъти повече от предишните избори.

Преференциалният вот е пренареди няколко от листите в избирателните райони. Най-отчетливо синдромът, известен от предишните избори като 15/15, сега сработва в листите на ГЕРБ. В Благоевград 9-ият от листата на ГЕРБ се качва нагоре. Същото става и в листите за Плевен, Стара Загора, Хасково. Разместване има и в листата на ГЕРБ в Пазарджик – там третият се качва нагоре. Във Велико Търново 12-ия от ГЕРБ също размества листата, в Шумен – 7-мият също се придвижва нагоре.

По информация на БНР листите на ДПС има разместване в Благоевград, където третият се качва нагоре и в Разград – 8-мият. За БСП разместване има в Софийска област, където петият се качва нагоре, а във Варна – 4тият, в Пазарджик – 12-ят, в Пловдив област – 8-ият и в 23-ти Софийски МИР – 9-ият.

Съгласно Избирателния кодекс, избраните в два избирателни района в 24-часов срок трябва да обявят кой избирателен район ще представляват. В 19 МИР това се отнася за Десислава Атанасова, която е избрана като водач на листата в Монтана и като 3-та в русенската листа на ГЕРБ.

По данни на ЦИК гласувалите на изборите за 43-то Народно събрание в България и чужбина са 3 501 000 души. Като се извадят недействителните бюлетини, излиза, че действителните гласове, които се разпределят между партиите да 3 283 000.

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук