Обявиха труд на русенски учен бестселър на 2013 година

0

Високото отличие е обявено от международното издателство за научна литература „World Scientific“, Сингапур за второто издание на книгата на проф. Степан Терзиян  и проф. Йоанис Ставролакис “Частни диференциални уравнения. Въведение с Mathematica и Maple, второ издание” от 2004 г..  Първото издание от 1999 г. също е било бестселър (за 2001 г.), уточниха от висшето училище.

Идеята за книгата е възникнала през 1997 г. при съвместната работа на проф. Степан Терзиян  с проф. Йоанис Ставролакис от Унивеситета в Янина, Гърция, по програма TEMPUS. Трудът представлява въведение в теорията и приложенията на уравненията на математическата физика.

Илюстрирано е с графики и примери с използване на програмните системи  Mathematica и Maple. Книгата се използва в обучението на студенти и докторанти в университети в САЩ, Дания, Испания, Чехия, Гърция, Турция, Чили. Тя има вече 26 цитирания от други автори.

Проф. д.м.н. Степан Терзиян от Русенския университет е включен в списъка на 100-те топ преподаватели за 2011 г. на Биографичния център в Оксфорд

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук