Официално: Зеленски е в България, каква е програмата на посещението му?

0
Снимки: Пресцентър МС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна на еднодневно посещение в София, съобщи правителствената информационна служба.

На летището в София той беше посрещнат от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. В Министерския съвет Зеленски ще разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО.

Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук.

Все още не е ясно дали Володимир Зеленски ще разговаря с президента Румен Радев, каквато е обичайната практика при посещение на чужд държавен глава у нас.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук