Огнеборци почетоха загиналите си колеги

0
2129

Поздравления към огнеборците поднесоха областният управител Симеон Иванов и кметът на града Пламен Стоилов. Венци и цветя бяха поднесени както от името на официалните гости, така и от бивши пожарникари, дошли да поздравят младите си колеги.

pojarnikari_praznik-venec03Началникът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението комисар Димитър Павлов благодари на колегите си за проявения професионализъм, мъжество и самоотверженост при изпълнение на служебните им задължения и осигуряването на пожарната безопасност и защита на населението. Тай обяви, че четирима русенски огнеборци са отличени с похвала от директора на националната пожарна служба. Това са Ивелин Димитров, Николай Халачев, Иван Иванов и Йордан Йорданов. Почетен медал на МВР за личен принос и висок резултат получи Светослав Войчев.

pojarnikari_praznik24След официалната част празникът продължи с Ден на отворените врати, по време на който гостите и присъстващите граждани имаха възможност да се запознаят с техническото оборудване, с което разполагат русенските огнеборци.