Огнен ад в Старосел, пожарът обхвана и къщи в селото (видео и снимки)

0
Така изглеждаше Старосел в сряда.

Пожарът край пловдивското село Старосел става все по-голям и пламъци вече обхванаха част от крайните къщи в населеното място. На място има екипи на пожарната, но засега те не успяват да локализират огъня. За бързото му разрастване помага и вятърът.

От видеа в социалните мрежи се вижда, че част от къщите в селото вече са изгорели. Хората сами се евакуират.

По данни на МВР огънят вече е обхванал около 1000 дка. Горят сухи треви и изоставени лозови масиви. На място има седем пожарни автомобила и се прави всичко възможно пламъците да бъдат спрени преди да стигнат до къщите, каза шефът на пожарната гл. комисар Николай Николов.

Към момента са изгорели шест постройки. Според местните хора огънят е тръгнал от нива, на която работел възрастен човек. Искри изхвърчали от машината, която ползвал и всичко наоколо се запалило.

Като истински кошмар описват пожара в Старосел очевидци. Диана Василева, която минава случайно оттам разказва, че огънят много бързо е станал огромен и застрашителен.

„Видяхме пожарни, видяхме огъня, видяхме и страха в очите на хората, които живеят там. Беше някакъв кошмар… Дори хората, които живеят в края на градчето вадеха маркучи от къщите си, поливаха около къщите с вода, страхувайки се да не се запалят“, каза тя.

В гасенето на пламъците с включват и местните хора. Една от най-трогателните снимки, които Диана прави, е на възрастна жена, която се опитва да спаси къщата си, поливайки я с маркуч.

„Видях ужаса в жената, страха. Мъчеше се, вади маркуча, пусна водата и започна да полива около къщата си, защото огъня беше буквално на десетина метра от къщата й“, разказа тя.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили