Огромна опашка от чакащи да преминат Дунав мост ТИР-ове

0
229
Системата на митниците

Огромна опашка от чакащи да преминат границата ТИР-ове се е извила край Граничния пункт „Дунав мост“ при Русе.

Началото и е от буферния паркинг, който Община Русе изгради по бул. „България“, преминава по пътя към Мартен и се връща обратно към моста. Преминаването през граничния пункт се забавя и заради обработката на данни, свързани с мерките срещу разпространението на коронавируса.

За последното денонощие през “Дунав мост” на вход и изход са преминали 1652 камиона. Граничният пункт е най-натовареният по границата ни с Румъния. По решение на властите в северната ни съседка, товарни автомобили, които през територията на България пътуват за Молдова и Украйна, могат да преминат българо-румънската граница само през съвместния ГКПП Русе – Гюргево. Заради пандемията от коронавирус п реминаването на хора и автомобили на граничните пунктове Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам е преустановено.

За организацията на движението се грижат два екипа на КАТ и един на общинското специализирано звено “КООРС”. Поставени са пътни знаци, указателни табели и маркировка, които да насочват шофьорите към буферния паркинг. Площадката е снабдена със санитарно-хигиенни възли и съдове за отпадък.