Пристанище Запад

Окръжна прокуратура води разследване по инцидента на Пристанище Запад

Автор:
10 авг. , 2018  

Окръжна прокуратура води разследване по инцидента на Пристанище Запад, при който загина Делян Енчев, съобщиха от прокуратурата по повод публикациите за инцидента на 14.07.2018 г., за който ТВН още тогава съобщи.

По случая има образувано досъдебно производство за престъпление по чл.123 от НК. Сигналът за произшествието е подаден в Окръжен следствен отдел при  Окръжна прокуратура – Русе от дежурен служител в Гранична полиция. Дежурен следовател е бил на мястото на произшествието 40 минути по-късно. Извършил е първоначален оглед и са разпитани всички свидетели очевидци, между които колеги на починалия и рибари, намиращи се случайно в района. От работодателя на починалия е изискана и получена наличната документация в оригинал. Изискан и получен е доклад от Дирекция „Инспекция по труда“-Русе, изискан е доклад от централата на Пристанищна инфраструктура- гр. София.

Изискани са и са получени записи от видеокамерите в района на произшествието и аудио записи на тел.112. Назначени са технически експертизи за възпроизвеждане на тяхното съдържание. Назначена е и съдебно-медицинска експертиза, чието заключение също се очаква.

Конституиран е наследник на пострадалото лице по делото. Предстои анализ на изисканата информация, разпит на свидетели и назначаване на експертизи.

Определен е първоначален срок за разследване  от два месеца.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.