„Олимпиец” се отказва от Халите?

0

Това заяви пред „Русе нюз” секретарят на клуба Любомир Минчев. Причина за това било решението на Общинския съвет да вдигне почти двойно наема, който сдружението трябва да плаща – от 12 хиляди на 20 000 лева месечно. Сумата се разпределя между 13 русенски спортни клуба, членуващи в сдружението.

Клубът вече водел консултации с наемателите си за евентуално увеличаване на наема, но решение щяло да има в края на седмицата.

По думите на Минчев, с решението си, общинския съвет се опитвал да извива ръцете на клуба, тъй като сумата от 20 000 лева била непосилна за тях. Към момента парите се разпределяли за клубовете по плуване, водна топка, борба, тенис, лека атлетика, кану каяк, академично гребане, тенис на корт, бадминтон, акробатика, клубовете по борба «Русе» и «Локомотив» и женския баскетболен тим.

Ако се стигне до там, че «Олимпиец» се откаже от Халите, не само финансирането към спортните клубове ще спре, но и около 100 души ще останат без работа. Освен това било абсурдно годишно Общината да дава 250 000 лева за спорт, а да иска да вземе от клуба 240 000 лева.

„Не мисля, че сумата е непосилна за тях. Аз като кмет съм длъжен да се съобразя с решението на Общинския съвет. Добронамерен съм към клуб „Олимпиец” като структура, която подпомага спорта. Ако обаче Халите затворят врати, това ще бъде единствено по тяхна вина”, коментира решението на „Олимпиец“ кметът Пламен Стоилов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук