Опържиха едновременно 15 хил. яйца в един тиган

0
662

За това съобщават местните медии. Те цитират главния готвач на събитието Хосе Мария Бесада, според когото за приготвянето на ястието, освен яйцата са били използвани 100 кг шунка, 8 кг магданоз, 8 кг зелен лук, 50 л олио, 8 кг сол и 6 кг пипер.

В приготвянето на ястието участвали десет групи по четирима души. Омлетът бил забъркан в огромен тиган с диаметър 4,5 метра.

По думите на кмета на селището Алехандро Корбата, по подобен начин жителите на градчето честват рождения му ден от 1997 г. Тази година в тържеството са взели участие над 20 000 души, сред гостите са били и членове на “Обществото на рицарите на гигантските омлети”, което от 1977 година организира подобни събития в различни части на света.