Катастрофа взе 3 жертви, лавина затвори „Петрохан“

0

Тежка катастрофа между автобус и товарен автомобил затвори пътя София – Варна, в района на разклона за с. Козаревец. Автомобилите се пренасочват през с. Козаревец. На място са загинали двамата водачи и един пътник от автобуса. Други четирима пътници са пострадали, от тях трима са откарани за преглед в Спешна помощ- В. Търново, четвъртият в Г. Оряховица.

В истински герой се превърна 20-годишната студентка Билгюл Харунова от филиала във Велико Търново на Варненския медицински университет, която успява с помощта на аварийния чук са счупи едно от стъклото на автобуса и спасява две момичета.

Апел към шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, отправят от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За по-голямата част от страната пътищата са заснежени и са налице предпоставки за пътно-транспортни инциденти.

Лавина затвори прохода „Петрохан“. Пътните служби разчистват пътя, но движението в района е ограничено.

За по-голямата част от страната е обявен жълт код за опасно време.  Изключение са областите Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. Метеоролозите предупреждават за валежи от дъжд и сняг и силен вятър. В по-голямата част от Северна България, по високите полета и в планините ще вали сняг, в останалата част от страната – дъжд. Валежите ще бъдат значителни и снежната покривка ще се увеличава още-

От АПИ призовават още водачите да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили