„Опенхаймер“ спечели БАФТА за най-добър филм

0

Филмът за бащата на атомната бомба Робърт Опенхаймер беше отличен като най-добър филм на британските награди БАФТА, които бяха раздадени снощи в Лондон.

Биографичната драма на Кристофър Нолан водеше с 13 номинации и спечели 7 отличия. Кристофър Нолан победи в категорията за най-добър режисьор, Килиън Мърфи грабна статуетката за най-добър актьор във водеща роля, а Робърт Дауни-джуниър бе отличен за най-добър поддържащ актьор. Филмът спечели и в категориите за монтаж, кинематография и оригинална музика. С тези награди „Опенхаймер“ продължава да става все по-категоричен претендент за „Оскар“.

БАФТА за най-добра актриса спечели Ема Стоун за изпълнението си в „Клети създания“. „Клети създания“ следваше „Опенхаймер“ с 11 номинации и спечели 5 статуетки.

С три статуетки бе отличен „Зоната на интерес“ на Джонатан Глейзър. Продукцията бе обявена за най-добър британски филм и за най-добър филм, който не е на английски език. „Зоната на интерес“ спечели и в категорията за звук.

За най-добра актриса в поддържаща роля бе обявена Да’Вин Джой Рандолф за ролята си в „Останалите“. Наградата за кастинг също отиде при екипа на „Останалите“.

„Момчето и чаплата“ очаквано бе обявен за най-добра анимация, а „20 дни в Мариупол“ спечели в категорията за документален филм. Филмът за войната в Украйна най-вероятно ще спечели и „Оскар“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук