Оперират Луков дни след Великден

0
2 дни след Великден

Вратарят на „Дунав“ Мартин Луков ще бъде опериран само 2 дни след Великден, съобщиха от ръководството на футболния клуб.

Операцията ще бъде извършена от един от най-добрите специалисти в България в областта на спортната травматология и колянната хирургия доц. д-р Антони Георгиев в Университетската болница „Софиямед“ в столицата. Днес вратарят на русенския тим е преминал допълнителни прегледи, поставената диагноза е скъсана предна колянна връзка на десния крак.

„За съжаление ще отсъствам от терените известно време. Надявам се всичко да мине добре във вторник и след това ще мислим за програма за възстановяване“, сподели Луков.

Припомняме, че вратарят пристигна в „Дунав“ през лятото на 2015 г. и бе с немалка заслуга за завръщането на „драконите“ в елита след 25-годишно прекъсване. В Първа лига той записа цели 10 сухи мрежи и подобри „брадясалия“ рекорд от сезон 1963/ 1964 на Иван Иванов за най-много минути без допуснат гол – 484.

Това му донесе включване в десетката за „Спортист на Русе за 2016 г.“, където получи грамота от Община Русе за високи постижения в областта на футбола. Той бе определен и за най-добър футболист на „Дунав“ за миналата година от феновете.

При тези обстоятелства от русенския клуб ще разчитат до края на сезона на демонстриралия страхотна форма напоследък Станислав Антонов и младия Веселин Добрев на вратарския пост, като същевременно се ангажират с пълно съдействие за възстановяването на Луков.