Опитаха да оберат банка на връх Великден

0
Шефката на ТЕЛК в Ловеч

Oколо 22 ч. снощи трима души се опитали да разбият трезор на „Алианц“, на бул. „Джеймс Баучер“ в столицата. Крадците почти проникнали в банката, пробивайки стената на съседното помещение, което се давало под наем. За да стигнат до банковия трезор те наели съседното помещение и облепили прилежно прозорците с вестници.

Обирджиите били на крачка от проникване в трезора, когато вниманието на патрул от 4-то РУП, движещ се по бул. „Джеймс Баучер“ било привлечено от двама мъже със съмнително поведение, застанали пред входа на банката. При проверката в тях полицаите открили връзка с ключове от съседното помещение, както и маски, които мъжете се опитали да изхвърлят.

Двамата били със силно пригладени с гел коси и напълно оскубани вежди. По-късно в джобовете им разследващите открили бели платнени ръкавици. Установена е била и  самоличността им Д.Ц. /33г./ – Испанеца и П.С. /35г./- Президента, и двамата от София.

Докато полицаите ги разпитвали, от помещението излязъл маскиран мъж със станция в ръка, който избягал. Малко по-късно пред апартамента на Президента са задържани сестра му А.Ш. /33г./ и  Б.Т. /35г./-Буйката от Вълчи дол, също известен на полицията с регистрации по чл.195 и чл. 329 от НК и осъждан за кражба..

Оказало се, че стената към трезора, която е изградена от итонг, била почти изцяло изрязана под формата на буквата „П“, като при влизането на полицаите вътре, трионът още се е намирал в прореза.

Към момента няма информация за съдържанието на трезора. На задържаните е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за 24 часа. Работата по случая продължава.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук