Опитаха да оберат банка на връх Великден

0
Шефката на ТЕЛК в Ловеч

Oколо 22 ч. снощи трима души се опитали да разбият трезор на „Алианц“, на бул. „Джеймс Баучер“ в столицата. Крадците почти проникнали в банката, пробивайки стената на съседното помещение, което се давало под наем. За да стигнат до банковия трезор те наели съседното помещение и облепили прилежно прозорците с вестници.

Обирджиите били на крачка от проникване в трезора, когато вниманието на патрул от 4-то РУП, движещ се по бул. „Джеймс Баучер“ било привлечено от двама мъже със съмнително поведение, застанали пред входа на банката. При проверката в тях полицаите открили връзка с ключове от съседното помещение, както и маски, които мъжете се опитали да изхвърлят.

Двамата били със силно пригладени с гел коси и напълно оскубани вежди. По-късно в джобовете им разследващите открили бели платнени ръкавици. Установена е била и  самоличността им Д.Ц. /33г./ – Испанеца и П.С. /35г./- Президента, и двамата от София.

Докато полицаите ги разпитвали, от помещението излязъл маскиран мъж със станция в ръка, който избягал. Малко по-късно пред апартамента на Президента са задържани сестра му А.Ш. /33г./ и  Б.Т. /35г./-Буйката от Вълчи дол, също известен на полицията с регистрации по чл.195 и чл. 329 от НК и осъждан за кражба..

Оказало се, че стената към трезора, която е изградена от итонг, била почти изцяло изрязана под формата на буквата „П“, като при влизането на полицаите вътре, трионът още се е намирал в прореза.

Към момента няма информация за съдържанието на трезора. На задържаните е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за 24 часа. Работата по случая продължава.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук