Опозицията внесе нов вот на недоверие срещу правителството

0

„БСП за България“, „Възраждане“, „Има такъв народ“ и независимият народен представител внесоха искане за вот на недоверие на правителството.

Мотивите, по думите на заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Атанас Зафиров са неспособност на правителството да осигури националната сигурност и отбраната на страната. Знаете, че се засилват геополитическите кризи от всякакъв характер, а вместо да се осигурява стабилност и спокойствие, съпътства тези кризи да ни засегнат пряко“, каза Зафиров.

Според него един от основните приоритети, който си е поставил кабинетът – влизането в Шенген, е точно толкова далеч, колкото беше и в самото начало на съставянето на правителството. Зафиров добави, че всички мерки, които са били обещани за подобряване състоянието на съоръжението, за осигуряване на безопасността на границата, не са изпълнени. Той отбеляза, че липсват обещаните 1200 гранични полицаи, на което министър Тодор Тагарев отговорил, че ще изпрати 50 войници, които да охраняват границата.

Зафиров допълни, че в рамките на дискусията и дебата в зала ще имат възможност подробно да обяснят текущите си мотиви.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук