най-опасните пешеходни пътеки

Определиха ТОП 12 на най-опасните пешеходни пътеки в Русе

Автор:
28 ян. , 2018  

Русенци сами набелязаха най-опасните пешеходни пътеки в града. На челно място в класацията стоят пешеходните пътеки до СБА. Те се използват ежедневно от стотици хора, голяма част от които са деца, които отиват или се връщат от училище.

На второ място е пешеходната пътека на булевард „Цар Освободител“ и улица „Хан Аспарух“. Там русенци искат да бъде монтиран легнал полицай или пътеката да се премахне заради съществуващия наблизо подлез.

Сред другите опасни места са пътеката с копче за пресичане на Сердика, където в час пик е невъзможно да се пресече.

Опасни са пътеките пред университета, до училище „Иван Вазов“ и до Математическата гимназия.

Определянето им е станало след продължило няколко месеца гласуване в социалните мрежи. В списъка са включени 12 опасни зони, които застрашават живота на пешеходците. Сред предложенията за безопасност са легналите полицаи да се подменят всеки сезон и да се ограничи скоростта на най-опасните места.

Освен че са определили местата, русенци имат и предложения как пешеходните пътеки да бъдат обезопасени. Според тях това може да бъде направено не само с поставяне на ново осветление, но и с поставяне на нови легнали полицаи и монтиране на светофари за пешеходци с копче. Не на последно място според тях, трябва да се опресни маркировката, която през зимата се хлъзга и е предпоставка за инциденти.

Според анкетираните, на тези места е добре да се постави допълнителен знак, указващ пешеходните пътеки, да се поставят светлоотразителни елементи и да се осигури преминаването на майки с колички.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.