Орбан обяви, че е непростимо евродепутат да участва в гей-оргия

0

Унгарският премиер Виктор Орбан разкритикува бившия евродепутат от партията му „ФИДЕС“ Йозеф Сайер, който бе арестуван след участие в частно гей-парти с 25 мъже в Брюксел. Министър-председателят обяви, че действията му са „неприемливи и непростими“, предаде БНР. Премиерът добави, че те нямат място „сред ценностите на нашето политическо семейство“.

Сайер бе принуден да подаде оставка преди няколко дни заради разразилия се скандал. Белгийската полиция съобщи, че той е бил арестуван заради нарушаване на противоепидемичните мерки по време на частно парти на втория етаж на затворен заради карантината гей клуб. На мястото били заварени още над 20 голи мъже. Евродепутатът се опитал да избяга по водосточната тръба, но бил арестуван. В раницата били открити наркотици, за които той твърди, че не са негови.

Евродепутат на Орбан бе хванат в гей-оргия

„Внезапно целият ми хол бе пълен с полицаи. Те започнаха незабавно да крещят: „Документите! Сега!“ Но ние не носехме дори панталони, как за бога да можем бързо да си извадим личните карти?“, заяви организаторът на партито пред брюселски вестник.

Скандалът е още по-голям, защото Сайер от години проповядва традиционни ценности и отрича правото на хомосексуалните да сключват брак.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили