Осъждан 33 пъти русенец ще чака в ареста следващата си присъда

0
Обвиняем за разпространение на наркотици

Осъждан досега 33 пъти русенец ще дочака в ареста следващата си присъда.

Това става ясно от определение на Окръжния съд в Русе, с което е оставено без уважение искането на 43-годишния Е. М. за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека и е определен 40-дневен срок, в който ново искане е недопустимо.

Е. М. бил привлечен към наказателна отговорност за това, че на 11.01.2022 год. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, отнел златен дамски пръстен с тегло 3.88 грама, дамско портмоне и 70 лева. Била му е взета мярка за неотклонение задържане под стража от Районния съд с определение от 14.01.2022 г.

Според Окръжен съд – Русе правилно първата инстанция е счела, че не са настъпили нови обстоятелства, които да обусловят изменение на най-тежката мярка за неотклонение. Е. М. е бил осъждан 33 пъти предимно за престъпления срещу собствеността и е очевидно, че набавя средства за издръжката си чрез престъпна дейност. Това, според Окръжен съд – Русе, характеризира обвиняемия като лице с висока степен на обществена опасност и сочи за реалната възможност същият да извърши други престъпления.

Определението на Окръжен съд – Русе не подлежи на обжалване.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили