Осем русенски педагози получиха отличието „Неофит Рилски“  

0

Осем педагози от Русе бяха наградени от Министерството на образованието с отличието „Неофит Рилски“ за високи постижения в сферата на преподавателската дейност.

Отличията им бяха връчени от областният управител Борислав Българинов заедно с кмета на Община Русе Пенчо Милков и началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева.

Наградените са: директорите на ОУ „Любен Каравелов“, Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура  „Йосиф Вондрак“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“, Национално училище за изкуства „Проф. Веселин Стоянов“, Средното училище с преподаване на немски език  „Фридрих Шилер“, както и на Детска градина „Чучулига“ съответно Веселка Николаева, Мариана Гъркова, Камелия Денчева, Мария Дуканова, Искра Иванова и Скарлет Гвоздейкова. Отличия бяха присъдени и на две учителки. Става дума за Марияна Пенчева-Байчева, преподавателка в ОУ „Иван Вазов“ и Цецка Маркова-Енчева от немската гимназия.

Всички отличени преподаватели получиха и грамота от областния управител за съществен принос за развитието на образованието в Русенско.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили