Осем задържани при полицейска спецоперация в Силистренско

0

Осем души съпричастни към противоправни деяния, са задържани вчера в Силистренско при мащабна акция за противодействие на престъпността, гарантиране на обществения ред и пътната безопасност, съобщават от местната полиция.

В акцията са взели участие служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция, полицаи от Районните управления, заедно с придадени сили на Зоналното жандармерийско управление – Русе.

В рамките на операцията са извършени проверки на 846 моторни превозни средства и 1173 лица. Проконтролирани са 7 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 10 автосервиза и автоморги, 15 търговски обекта, 10 заложни къщи и 7 питейни заведения. Издирени са 7 лица, обявени за общодържавно издирване. Образувани са 7 досъдебни и 1 бързо производства.

За установени административни нарушения са съставени 157 акта, съставени са също  15 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР.

Общо 8 лица, съпричастни към противоправни деяния, са задържани за срок до 24 часа в полицейския арест.

Двама са установени от полицейски служители с наркотици. В първите минути на 09 март в село Айдемир е засечен 41-годишен с 4.2 грама метамфетамин и 1.5 грама канабис, друг 37-годишен е задържан в Силистра с 2.1 грама марихуана. Издирва се трети мъж, който избегнал полицейска проверка, но в колата му са открити дрога и гриндер.

В Силистра за шофиране след употреба на алкохол над 1.2 промила в ареста е приведен 42-годишен, а 40-годишен е задържан, след като е засечен в Дулово да управлява лек автомобил под въздействие на дрога.

В полицейския арест за срок до 24 часа е приведен жител на село Нова Черна, в чийто имот при полицейска проверка са открити голямо количества незаконно добити дърва, както и мъж, съпричастен към извършена кражба в Кайнарджа.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук