Още 22,3 км от пътя Русе – Кубрат получиха разрешение за ползване

0

Издадено е разрешението за ползване на основно ремонтираните 22,3 км от път ІІ-23 Русе – Кубрат, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтираният участък по лот 33 започва на 2 км преди с. Тетово, преминава през селата Тетово и Беловец и завършва в гр. Кубрат при 43-ти км. Инвестицията е за над 26 млн. лева.

С изпълнението на проекта са подобрени технико-експлоатационните характеристики на трасето. Извършена е цялостна подмяна на пътната настилка, заздравяване на конструкцията на местата с недостатъчна носимоспособност, подобрено е отводняването, възстановени са банкетите и бордюрите. Отсечката е с нови мантинели, пътни знаци и маркировка. Ремонтиран е и мостът при 23-ти км, в района на с. Тетово, с дължина 41 м. Съоръжението е с нова хидроизолация, асфалтова настилка, подобрено отводняване, монтирани са парапети и ограничителни системи.

Проектът – лот 33, е изпълнен по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Това е вторият участък от път ІІ-23 изцяло обновен със средства от оперативната програма. В началото на юни бе издадено разрешението за още 21,5 км от него, включени в лот 32. С това по програмата са ремонтирани близо 44 км от второкласния път. Той е основна пътна връзка между областите Русе, Разград и Силистра и първокласните пътища I-2 Русе – Варна, I-7 Силистра – Шумен и път II-49 Кубрат – Разград.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук