Осигурени са средствата за проекта „Александровска“

0

Това съобщиха от общинската администрация. Вчера кметът Пламен Стоилов е получил символичен чек на стойност 4 750 000лв. от вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева. Средствата са предоставени по Оперативна програма „Регионално развитие“, схема „Зелена и достъпна градска среда“.

С реализацията на проекта, старата централна градска част ще се свърже с „новия“ център. Както „Русе нюз“ вече писа, проектът предвижда премахване на тротоарите по ул. „Александровска“, водоотвеждането ще се осъществява чрез специални тънки решетки, имитиращи фуги между плочките. Ще бъде запазено движението на автомобили по пл. „Хан Кубрат“. То ще се осъществява с предимство за пешеходците – както досега. Предвижда се изграждане на водна атракция – традиционен акцент от градските зони за отдих и разходка.

Площад „Елиас Канети“ ще бъде оформен подходящо, съгласно новите нормативни изисквания. Там ще се постави и паметник на именития русенец. Пред бившия магазин „Русе“ пък се предвижда да бъде изграден сух фонтан. Планирано е и разширяване на платното край Паметника на загиналите в Сръбско – Българската война, за да преминават честванията на официални празници по подобаващ начин.

Озеленяването на градинките на площад „Батенберг“ ще бъде изцяло обновено, а за да се поддържа растителността ще бъде изградена и нова поливна система.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук