Осмокласнички от МГ „Баба Тонка“ с Голямата награда на „Започни млад“

0

Осмокласнички от МГ „Баба Тонка“ Магдалена Тончева, Елиса Исметова, Виктория Ангелова и Яница Милкова спечелиха Голямата награда във второто издание на конкурса за предприемачи „Започни млад“/Start young, който се проведе в Русе.

Само за два дни създадоха бизнес модел на компания, използваща отпадъци от дървопреработвателната промишленост и шишарки за направата на пелети за бита. Разработката им донесе Голямата награда от 1000 лева.

В рамките на формата се родиха 12 бизнес идеи, които бяха  развити от авторите им под менторството на успешни български предприемачи за 48 часа. Във финалния ден участниците представиха своите иновативни продукти и услуги, свързани с подобряване качеството на живот на хората и грижа за природата.

Впечатлени от ентусиазма на участниците, партньорите и менторите на събитието осигуриха и допълнителна подкрепа и награди във вид на безвъзмездно менторство, контакти с партньори, рекламни рубрики и капиталови средства за стартиране на трите най-добри идеи.

Организатори на събитието бяха списание „Български предприемач“ в партньорство с Община Русе, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и представители на различни бизнес организации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук