Основни акценти, свързани с процедурата микроблейдинг

0
138
процедурата микроблейдинг

Красотата  и външния вид винаги са били приоритет за една уважаваща себе си жена. Етическите подобрения са били повод за размисъл, любопитство и изпробване на нещо нова и трайно като ефект. За онези, които използват процедурата микроблейдинг може и да не е известна историята на това японско изкуство за създаване и подчертаване на линиите на лицето. Но то се е превърнало в един от прецизните начини да се оформят веждите до съвършенство. Днес микроблейдингът е доста по-различен от годините, в които се е зародил в Древната държава. Ако тогава с б или използвани натурални пигменти то в наши дни техниката е много по-усъвършенствана и подобрена. Основната и главна цел на тази декорираща опция обаче си остава прецизното е красиво оформяне на веждите, които придават на погледа изразителност и очарование.

Вероятно сте забелязали, че на една дама веждите са перфектни, а при друга, която се  е подложила на микроблейдинг са някак като рисувани с молив. При съвременните техники, с които е извършва микроблейдинга е важно да се спазват конкретни правила, които да изваят веждите и да им предадат напълно естествен вид.  От известно време европейците използват доста ефективно метода на удебеляване, подчертаване и оцветяване на веждите. Реално микроблейдинга е средство, което ви помага да имате вежди. Тъй като всички хора са различни като външност дори окосмяване е напълно естествено едни да има изразени красиви вежди, а други съвсем тънки и незабележими. С тази съвременна процедура дори онези, които имат само бегли и съвсем минимални като окосмяване вежди могат да се сдобия с такива, които са напълно естествено изглеждащи и подчертаващи очите им. Удивителните резултати се постигат в специални козметични студия от професионалисти, които са много добре запознати с техниката на прилагане. Много дами имат желание да подобрят външния си вид, но пък нямат смелостта да си подложат на такава манипулация поради страх от неизвестното. Те свързват микроблейдинга с татуирането и са в очакване да изпитат силна болка от проникването на пигмента под кожата им.

А всъщност микроблейдинга е една сравнително безопасна процедура, която се предлага във всаки специализира козметичен център за подобряване на външния вид. Затова за суетните и онези, които искат винаги да са очарователни и забележими модерни центрове за микроблейдинг във Варна, София, Бургас се предоставят на достъпни цени такива процедури. Но какво представлява микроблейдинга? За всеки ли е подходящ? Крие ли някакви рискове? Никак не са малко въпросите, които си задаваме преди да предприемем посещение на някои от изявените и реномирани салони за красота в големи градове като Варна. На практика това е техника, която придава естествен вид на веждите, създава се така наречения 3D ефект. Всъщност се използва подходяща за лицето ви форма за вежди и се прилага съвсем нова и безопасна технология с която се оформят така наречените косъмчета. Но косъмчетата не се поставят като метода мигла по мигла, а се рисуват с помощта на специален пистолет, впръскващ пигмент. Тъй като самия уред наподобява изключително много игла, с която се прави татуировката поради това микроблейдинга се свързва погрешно с този болезнен метод за разкрасяване на тялото.

Инжектирането на пигмента в кожата обаче е в най-повърхностния слой на дермата, което а практика е безобидно и безопасно, тъй като с времето този слой изтънява и изчезва, а на негово място се регенерира нов. По този начин трайността на микроблейдинг процедурата  е със срок на видимост между 6 месеца до 1 година. Но всъщност път това  е достатъчен период от време, през който дамите, а и не само, могат да се радват на изразителни и красиви естествено изглеждащи вежди. Ако трябва да дадем някакво конкретно определение за това що е то микроблейдинг то няма да направим грешка като го опишем като перманентен сравнително траен грим, който е изключително лесен за контролиране и оформяне на различни като вид и форма детайли, в случая изразителни вежди. В зависимост от опита на козметика, който извършва процедурата то нейната продължителност може да трае между 40 минути и час. Въпросът е в това да имате достатъчно търпение за да се направи микроблейдинг, който да е перфектен за формата а лицето ви и така да се каже – да Ви отива. Не е задължително цвета на новите ви вежди да бъде черен.  В крайна сметка се оказва, че пигмента се подбира в зависимост от цвета на кожата на клиента, цвета на очите, косите. Това са все моменти, които изискват от микроблейдинг експерта да има набито око за правилни пропорции и естетика. Инжектирането и оформянето на веждите косъм по косъм изискват концентрация, търпение и прецизност, за да могат след като се погледнат в огледалото клиентите да останат възхитени от крайния резултат, това обясни консултант от сайта за микроблейдинг София.

Дали манипулацията е подходяща за всеки е един от най-важните въпроси, които си задават желаещите да подчертаят своите вежди. Отговорът  ще свържем със здравословното състояние на клиентите. На практика няма ограничения за това дали сте със светла, тъмна кожа и какъв пигмент ще бъде подходящ за Вас. Микроблейдинг не се препоръчва за хора, които страдат от изразени капиляри. Това може да предизвика спукване и разнасяне на пигмента чрез кръвта по тялото. Освен това има и други причини, поради които може да ви бъде отказана такава процедура. Такива са бременност, себорея, дерматит, както дори и това дали имате някакви метални пластини по тялото. Затовае важно да отговорите коректно на вашия козметик преди да се пристъпи към извършване на микроблейдинг. Все пак освен красиви трябва а обърнете внимание и на Вашето здраве. По отношение на това дали техниката е болезнена, то отговора е по-скоро „НЕ“. Има известен дискомфорт, но той е само в момента на извършването а процедурата и бързо отшумява. Нормално е да има и известно възпаление или зачервяване, но то отшумява в рамките на няколко часа.

Както казахме рисковете от микроблейдинга са за определени категории клиенти, които имат някакви заболявания на дермата или пък имат основателни причини да несе подлагат на такава естетическа пманипулация. За онези, които имат здрава кожа не е проблем да проведат консултация със специалист в добро козметично студио във Варна или друг град и да си запишат час за разкрасяване. Реконструирането на веждите определено ще повиши самочувствието ви, ще подобри външния Ви вид и ще подчертае формата на лицето и очите.

Платена публикация