Остани в къщи, запознай се с тайните на „изкуството на светлината“

0
352

Група фотографи, придобили вече национална и световна известност, предлагат начин не само да спазим призива „Остани в къщи“ през принудителната пауза, наложена от извънредното положение заради коронавируса, но и да научим нещо повече за изкуството фотография, като цяло и нейните различните жанрове, за това как да правим по-добри снимки, къде да търсим вдъхновение и как да разберем и усетим изкуството на фотографията. Сред тях са и трима русенци – Евгения Максимова, Георги Кехайов и Явор Седянков. Останалите са Яна Пенева, Полина Илиева, Деян Недялков , Ивелин Илиев и Симеон Колев

Те са направили канал в Ю-туб в който два пъти седмично – в четвъртък и в неделя, ще споделят своите знания. Заниманията са безплатни. Ще има както епизоди, полезни за начинаещи, така и вдъхновяващи разговори с обсъждане в дълбочина на спецификата на фотографското занимание. Ще има презентации, интервюта с български и чужди фотографи, непринудени разговори и епизоди с техническа насоченост.

Има създадени групи във Фейсбук и Инстаграм, въпроси към участниците могат да се задават на имейл [email protected].

Първото занимание събра над 1500 зрители. Следващото е днес, 22 март от 13 часа.

Всички сме различни и се впечатляваме от различни неща, виждаме и разказваме историите си по свой уникален начин. Колко добре ще покажат историята вашите снимки, зависи само от вашите умения за работа: с камерата, със светлината и обкръжаващата среда, категорични са творците.