Остават 3 дни за деклариране и плащане на авансовите данъци     

0

До 31 октомври три групи данъкоплатци трябва да декларират и платят своите авансови данъци по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО, напомнят от НАП.

Тогава изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се, изплатили доходи на физически лица, извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, трябва да подадат онлайн декларации за третото тримесечие на 2022 г.  Това се отнася и за физическите лица, които са получили доходи от наем или от друга стопанска дейност, изплатени през посочения период. Земеделските производители също трябва да подават само по електронен път декларацията си за авансов данък, ако са реализирали селскостопанска продукция или са получили субсидии, т.е. имат приходи от дейността през изминалото тримесечие.

Най-бързо и лесно декларирането и плащането се извършват чрез  портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) от приходната агенция или квалифициран електронен подпис (КЕП). Това може да става денонощно и през предстоящите почивни дни.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук