Освиркаха Караянчева в Кърджали

0

Около двадесет души с транспаранти „Оставка Караянчева“ посрещнаха председателят на Народното събрание и министърът на спорта Красен Кралев в Кърджали, където положиха първа копка на нова спортна зала.

Финансирането на проекта беше осигурено през 2018 г., когато Министерски съвет отпусна 3 663 000 лв. за построяването на съоръжението. Допълнителни 400 000 лв. ще бъдат отпуснати от бюджета на Министерството на младежта и спорта.

В Кърджали председателката на Народното събрание ловко заобиколи протестиращите и освиркващи я граждани, като мина  по заобиколен маршрут.

Засметка на това пред журналисти тя коментира  поведението и изказванията на българския президент Румен Радев.

По думите на Цвета Караянчева: „Президентът Румен Радев отдавна вече не е обединител. Отдавна, не е човекът, който наистина мисли за бъдещето на България. Не можеш да хвалиш България в чужбина, а тук да говориш точно обратното. Асфалт трябва навсякъде, но трябват и много други неща, които прави правителството. Ако Радев има конкретни критики – да ги каже точно и ясно“, призова председателят на българския Парламент.

Днешното освиркване на Караянчева идва   след като вчера Областният съвет на ДПС-Кърджали също поиска оставката на Цвета Караянчева от поста председател на Народното събрание.

Оттам обвиняват Караянчева, че действа с остри методи в района, сред които:

– Злоупотреба с власт и всяване на страх от властта;

– Опорочени конкурси и повсеместни партийни назначения;

– Използване на областния управител като пръчица за наказания на местната власт, благодарение на което валията абдикира от отговорността на държавен служител и остана в изолатора;

– Недопустимо разделение на миряните и политизиране на религиозните празници и храмове;

– Липса на управленски капацитет и експертиза – вече 10 години откакто ГЕРБ е на власт, нито един привлечен инвеститор в Област Кърджали;

– Опорочени конкурси за директори на училища;

– Ликвидиране на диалога между местната, регионална и централна власт в ущърб на гражданите на Кърджали;

– Превръщане на държавните учреждения и фирми в партийни офиси на ГЕРБ, и т.н.,и т. н.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили