От 10 до 20 г. затвор за Пламен

2
5600

Това стана ясно от изявление на директора на Областната дирекция на МВР в Русе Георги Великов. Ако бъде признат за виновен той може да получи между 10 и 20 г. затвор, тъй като, въпреки че деянието е извършено по непредпазливост, попада в хипотезата на чл. 116 ал. 1 т. 3 на НК – убийство на рожден син или на рождена дъщеря.

По думите на гл. инспектор Великов, изясняването на обстоятелствата около трагичния инцидент показало, че бащата е с чисто криминално досие, не е регистриран и като страдащ от психично заболяване. Той е пенсионер по болест, като лекарите от ТЕЛК-а са отправили препоръка, че той може да работи, но да не се натоварва психически.

Мярката за неотклонение на Пламен. П. ще бъде гледана утре.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Българско правосъдие! Ако бъде признат за виновен,той МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ между 10 и 20 год.затвор,въпреки ,че деянието е извършено по “непредпазливост”! Какви и колко много условности и какъв силно разтеглив срок на присъда!Защо? За да си пълнят гушите адвокати,съдии и прокурори!

  2. Една госпожа с черни очила в клипчето се изказа, че бащата трябва да получи най-тежкото наказание- ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ, НО ЗАЩО НА МАЙКАТА НЕ И ПУКА ЗА ТЕЗИ ДЕЦА, НЕ ТРЯБВА ЛИ И НЕЯ ДА Я СЪДЯТ ЗА БЕЗХАБЕРИЕ И ЗАЩО НЕ Е ИСКАЛА ПРАВАТА СИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ СЛЕД КАТО БАЩАТА Е С ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ И БЕЗ РАБОТА!