От утре пътуваме по-скъпо с бърз влак със задължителна резервация

0
1063
15 400 допълнителни места във влаковете за Коледа и Нова година

Това съобщават от „Холдинг Български държавни железници”. Новите, по-високи цени влизат в сила от утре, 1 март. Така например, при пътуване по маршрут София – Варна, 2 класa, вместо досегашните 29.10 лв. вече ще броим 31.30 лв.

Цените за пътуване с пътническите и бързите влакове остават без изменение. Непроменени остават и цените за ползване на седящи (0.50 лв.) и спални места (2 класа – 10.00 лв., 1 класа – 12.00 лв. и бизнес класа – 18.00 лв.). Без промяна остават и цените на абонаментните и железопътните карти, които дават право на различни видове намаления, както и всички видове търговски оферти, даващи право на отстъпка при многократни пътувания, двупосочни пътувания, пътувания в малки или големи групи и др.

Промените в цените за пътуване с тези влакове са в резултат на увеличените капиталови разходи на националния железопътен превозвач за тази категория влакове, извършени с цел подобряване качеството на предлаганата от тях услуга, както и на отчетеното увеличение на разходите по определени икономически групи, уточняват от БДЖ.