Отбелязаха Деня за безопасен интернет в Русе

0

Поредица от събития осъществи екипът на  Превантивно-информационния център в Русе по повод Деня за безопасен интернет, който се отбелязва днес.

В тях се  включиха 40 деца – доброволци на центъра, потребители на социална услуга и педагогически специалисти.

Първото събитие се състоя по време на междусрочната ваканция на учениците, като в него взеха участие 17 настоящи и бъдещи доброволци на центъра от 6 средни училища в града. По време на работна среща стана ясно, че голяма част от децата и техните родители отделят значителен процент от времето си на социалните мрежи. Aкцент в разговорите бяха опасностите, които крие интернет пространството, най-вече при подрастващите.

След проведените дебати по темата екипът на ПИЦ – Русе предостави възможност на учениците да посетят плувния басейн в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“. Там младежите се запознаха с благотворителната дейност на Фондация „Александър Русев“, чиято кауза е подобряване на състоянието на децата с увреждания. Експертът от ПИЦ – Русе Теодор Цветков представи своята нова кауза – преплуването на Черно море с благотворителна цел, свързана с глобалното затопляне.

В следващото събитие по повод Деня за безопасен интернет участваха деца на възраст от 11 до 15 години от Центъра за работа с деца на улицата към БЧК – Русе. Те имаха възможност да се запознаят по интересен начин с важни правила при общуването и взаимодействието си със социалните мрежи, представен чрез интерактивна презентация от  Таня Тончева – инспектор от РЗИ-Русе. Експертите от ПИЦ – Русе представиха казуси, чието разрешаване става чрез правилата за безопасен интернет.

Събитие се проведе и в сградата на ПИЦ на ул. „Плиска“. Инспектор Красимир Аспарухов от ГДБОП /структура, която е активен член на Общинския съвет по наркотични вещества – Русе/ прие предизвикателството да се срещне и отговаря на въпросите на 14 младежи – доброволци от ПИЦ от 6 училища в град Русе, 4 педагогически специалисти и експертите от Превантивно-информационния център. Присъстващите проведоха полезна дискусия с дългогодишния специалист в борбата с организираната престъпност, който им разказа за някои от най-знаковите престъпления, извършени чрез социалните мрежи.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили