Отбелязват Световната седмица на кърменето в Русе

0
56
Световната седмица на кърменето

Световната седмица на кърменето, която се провежда от 1 до 7 август, ще бъде отбелязана днес в Русе, съобщиха от Сороптимист Интернешънъл – клуб Русе, които съвместно с Лайънс Клуб – Сексагинта Приста, Зонта клуб Русе, Училище „Родители“ – Русе и Център за детско здраве „Ниш“ са организатори на проявата.

Събитието ще започне в 10 часа сутринта в градината на Гранд хотел „Рига“. Организаторите планират провеждането на дискусия в подкрепа на кърменето, кърмене на открито, фотоизложба в подкрепа на кърменето и др.

През тази година глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето ще протече под мотото: „Кърменето – основа на живота“.

Поканени са всички бъдещи и настоящи майки, техните сладки бебета и деца, както и ентусиазираните им татковци и баби.

Световната седмица на кърменето, координирана от Световния алианц за кърмене е част от програмата на глобалната инициатива в подкрепа на детското оцеляване и кърмене, допринасяща за правата на жените, тяхното здраве и устойчива среда. Усилията са насочени към увеличаване броя на кърмените деца, удължаване на средната продължителност на кърменето, справяне с промените в климата и неравенството между половете в рамките на правата на човека.