Отговори на теста от НВО по БЕЛ за IV клас

0

Над 52 000 четвъртокласници се явиха днес на националното външно оценяване по български език и литература, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката

Четвъртокласниците трябваше да покажат наученото чрез решаване на тест в рамките на 60 минути. Решаването на теста предполагаше отбелязването на избран верен отговор или записването на свободен отговор в отделна бланка.

Тестът по български език съдържаше 21 задачи, разпределени в три части. В първата част имаше диктовка и десет задачи с избираем отговор, тест за четене и тестови задачи, и речева задача с творчески характер, изискваща свободен отговор. Втората част на теста се състоеше от текст за четене с разбиране и до десет задачи към него – четири задачи с избираем отговор, и шест – със свободен отговор. Третата част на теста включваше задача с творчески характер. Изискваше се учениците да създадат кратък текст от три до шест изречения с помощта на нагледна опора (в случая е серия от картини).

Творческата 21-ва задача изискваше отговор на въпроса „Ако Земята можеше да говори, какво би ни помолила?“. Четвъртокласниците можеха да използват в отговора си илюстрация и думите: планета, дим, отпадъци, океани, почва и дървета.

Верните отговори от теста може да се видят ТУК.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук