Отказаха да пуснат сладострастник на свобода

0
243
Окръжен съд – Русе отказа да задържи под стража

Окръжен съд – Русе остави без уважение молбата на Ж. Й. и потвърди мярката му за неотклонение задържане под стража, съобщиха от ведомството.

Освен това съдът определи едномесечен срок, в който ново искане е недопустимо.

С постановление от 24.04.2020 г. младежът е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в съучастие с друго лице в землището на гр.Бяла е отвлякъл ненавършилата 18 години В. С. и е направил опит за блудствени действия с нея. В средата на месец юни е поискал да излезе на свобода, но друг състав на Окръжен съд – Русе е потвърдил задържането и е определил двумесечен срок, в който Ж. Й. няма право да иска изменение на мярката.

Окръжният съд счита, че и понастоящем са налице предпоставките за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на молителя. Новите приобщени доказателства напълно подкрепят обвинителната теза относно обективиране на престъпното деяние и неговата правилна правна квалификация. Според съда обстоятелството, че Ж. Й. пребивава предимно в чужбина, както и предвидените в закона тежки наказания за извършеното, обуславят опасността той да се укрие и по този начин да затрудни хода на образуваното срещу него наказателно производство, осуетявайки приключването в законоустановените срокове.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се потвърждава мярката за неотклонение задържане под стража по отношение на Ж. Й., може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.