Откриха нелегални складове за тютюн и цигари в Бъзън

1
98

Две къщи в русенското русенското село Бъзън са били превърнати в складове за нелегален тютюн и цигари. Това разкриха служители от сектор „Оперативен контрол“ на Митница Русе при проверка в селото в четвъртък вечерта. Старателното претърсване на първия адрес отвело инспекторите до заключената врата на стар обор. Първоначално собствениците опитали да увъртат, че там няма нищо освен дърва за огрев и че нямат ключ, понеже отдавна не се ползва. След отварянето му обаче се оказало, че вътре има 33 кашона, пълни с цигари. Инспекторите изброили общо 16 600 кутии /332 000 къса/ от марките „American Legend“ и „Marshal“, всичките без български акцизен бандерол. Стойността на откритото количество по цени на съдопроизводството възлиза на 124 500 лева.

Докато протичала проверката на единия адрес, втори смесен екип започнал претърсване в другия имот, за който са събрани предварително данни, че държи акцизни стоки без бандерол. Там проверяващите открили общо 52 вакуумирани пакета с тютюн за пушене, всеки с тегло около 1 килограм. Общата стойност на откритото количество се оценява на 9 000 лева по пазарни цени.

По двата случая са образувани досъдебни производства по описа на Митница Русе. Откритите нелегални стоки са иззети. Предотвратената щета за бюджета от общо дължимия акциз за цигарите и тютюна възлиза на около 78 000 лева.

1 коментар