Откриха новата съдебна година в Русе

0

С водосвет, отслужен от специалния гост на събитието – Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум днес официално беше открита новата съдебна година.

Негово Високопреосвещенство пожела на всички магистрати и съдебни служители да бъдат морални, мъдри и справедливи в решенията и професията си. Благослови ги и им пожела здраве. Освети икона, която дари на председателя на Окръжен съд – Русе. От своя страна председателят на Окръжния съд съдия Николинка Чокоева дари митроополита с кристален плакет с фрагмент от витраж на Темида, изобразен в Мраморната зала и изписан с латинската сентенция – Legibus idcirco omnes servimus ut liberi esse possimus – „Всички се подчиняваме на законите, за да можем да бъдем свободни“.

Официални гости на събитието бяха Председателят на Административен съд – Русе, Зам. адм. ръководители на Окръжна прокуратура Русе, Административният ръководител на Районна прокуратура Русе, Ръководителят и представители на Службата по вписванията, Председателят на Съдебно изпълнителната служба, Председателят на адвокатски съвет Русе. Присъстваха магистрати от РОС, РРП, РОП, служители и гости.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук