Откриха разширението на „Витте Аутомотив“

0
616
Откриха разширението на завода за автомобилни части „Витте Аутомотив“

Разширението на завода за автомобилни части „Витте Аутомотив“ беше официално открито вчера.

Стойността на настоящия проект надхвърля 20 млн. лв. и спомага за разкриване на над 350 нови работни места, с което общият брой на работещите ще надвиши 1300. През 2018 година оборотът на завода в България е надхвърлил 100 млн.евро, а след пускане на разширението трябва да достигне до 180 млн.евро до 2022 година.

Обособена е и втора фирмена столова, допълнителни съблекални, административни офиси, логистично и производствено хале. Изградена е автобусна станция със сектори и спирки, специално пригодена за транспортирането на работниците и служителите.

Сред присъстващите на тържеството бяха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, който подари икона на изпълнителния директор д-р Христо Христов, зам.-областният управител Валентин Колев, изпълнителният директор на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД д-р Христо Христов, председателят на парламентарната комисия по регионална политика благоустройство и местно управление и народен представител Искрен Веселинов, председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, управителят на фирмата Райнер Гьолц, както и множество представители на институции и на бизнеса от региона. По-късно заводът беше посетен от премиера Бойко Борисов, заместника му Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов.

Празничен концерт по повод събитието изнесе Фолклорен танцов театър „Найден Киров“.