Откриха „синя“ стая за изслушване на деца в Окръжен съд – Русе

0

Синя стая за изслушване на деца – жертви или извършители на престъпления, бе открита днес в Русе. Тя се намира в в две помещения на първия етаж на Съдебната палата.

Стаята ще функционира за подобрено обслужване на децата, участващи в различни съдебни процеси – граждански и наказателни. Едното помещение ще предлага уютна атмосфера, предназначена за децата, а другото ще е оборудвано със специализирана техника за провеждане на разпит и създаване на видео и аудио запис. Чрез система за видеонаблюдение разследващите органи, съдът и адвокатите ще могат да следят и контролират процеса на разпит на децата.

Проектът е финансиран със средства на Окръжен съд – Русе и чрез събраните суми от две благотворителни инициативи. Едната отново на Окръжен съд – Русе, в която чрез закупуване на картини на деца и чрез дарения се включиха магистрати, служители и адвокати. Другата е благотворителен базар под мотото „От деца за деца“, организиран от две ученички от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ – Симона Валентинова и Мелиса Юсмен, под ръководството на преподавателя по история и цивилизация Георги Симеонов. В последствие деца от различни училища в Русе помогнаха за изграждането и оформлението на стаята. Ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. В. Стоянов“ с ръководител Нина Лишовска се включиха с изрисуване на стените и изработване на осветителни тела, които ще придадат уникален вид на стаята. Ремонтът на помещенията пък е извършен с личния труд на служителите на Окръжния съд.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук