Откриха Центъра на БУЛРИС, пожелаха му догодина да е „Сграда на годината“

1

bulris_osvestavane15Отец Марин отслужи тържествен водосвет и поръси със светена вода сградата, за разлика от утвърдената традиция, прерязване на лента нямаше.

bulris_udostoverenie38Инвестицията е в размер на близо 6 милиона лева, осигурени от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт 2007 – 2013 г.” С това страната ни става седмата държава по течението на река Дунав, която въвежда в експлоатация подобен оперативен център за контрол на трафика и първата, която изгражда специализирана самостоятелна сграда за управление на речните информационни услуги.

bulris_operator19Центърът ще съсредоточава управлението на речната информационна система в българската част на река Дунав, която се изгражда в рамките на проект, финансиран със средства от ЕС. В сградата е разположен високотехнологичен център за управление на корабния трафик, многофункционални зали за тренажор, обучение на специалисти и зала за работа на кризисен щаб при произшествия във водния транспорт.

Тази година две русенски сгради бяха отличени като „Сграда на годината“, пожелавам на Центъра догодина и той да се присъедини към тях, каза в приветствието си към присъстващите министър Московски.

Рbulris_moskovski18усенци имат възможност от 14 до 17,00 часа да разгледат сградата в рамките на обявения от ДП „Пристанищна инфраструктура” Ден на отворените врати. Те ще могат и да се запознаят с работата на операторите и експертите от специализираното поделение „Ръководство на корабния трафик – река Дунав”.

1 коментар

  1. Браво! Много добре! Само,че трябва незабавно да се премахне мини островчето на пътната отбивка към сградата! И излишно и опасно е! Хоризонталната маркировка е достатъчна!