Откриха тялото на изчезналото в Дунав момче край румънски остров

0
243
Открито е тялото на изчезналото в Дунав момче

Открито е тялото на изчезналото в Дунав момче, съобщиха от Гранична полиция в Силистра.

Тялото на 16-годишния Б.М., който потъна във водите на Дунав при Силистра на 18 юни, е било намерено на около 30 километра по течението на реката, на територията на румънския остров Сетещи. В акцията по издирването на момчето са участвали гранични катери от българска и от румънска страна, както и румънски граничари.

Както ТВН вече информира, трагичният инцидент стана на 18 юни вечерта. Тийнейджърът бил на разходка с трима свои приятели. Когато стигнали до рибарската стоянка “Чаир махала”, младежът решил да влезе в реката и да покаже плувните си умения. Той бил добър плувец. Ден по-рано дори заснел клип как скача в реката и го показал на майка си. Преди да го повлекат подводните течения, успял да направи няколко скока в Дунав. Последният бил фатален. На помощ на приятеля си се притекъл 23-годишен младеж от компанията на ученика. Той скочил да помогне на Боян, но като не успял, се върнал на брега. Пред очите на приятелите си 16-годишният ученик изчезнал.

Веднага бил подаден сигнал на телефон 112. Сигнализирали приятелите на момчето и свидетели от близкото заведение, които чули виковете им. На мястото на инцидента веднага пристигат линейка, автомобили на полицията и на пожарната, но следи от детето липсвали.

Преди повече от месец на същото място майка скочи в самоубийствено решение с двете си деца, едно от които успя да се спаси.