Откриха завода на „Витте Аутомотив“

0

vitte_automotive-lenta72Лентата на новата производствена мощност прерязаха президентът на България Росен Плевнелиев, д-р. Манфред Пюшел, председател на борда на директорите на „ВИТТЕ Аутомотив Груп“, служебния министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов, кметът на Русе Пламен Стоилов, в присъствието на много официални лица и гости.

Първата копка беше направена точно преди година, на 10 октомври миналата година, каза в обръщението си към присъстващите г-н Пюшел. Той подчерта, че в това е само част от предвижданото разширение на дейността на фирмата в Русе, като тенденцията е от 180 в момента, до 2017 г. работните места ще станат 550.

vitte_automotive-pleveneliev47В словото си президентът Плевнелиев акцентира върху все по-ясно очертаващата се тенденция за разширение на присъствието на автомобилиния клъстър в България, в който в момента са ангажирани над 15 000 души.

vitte_automotive-proizvodstvo20След официалното откриване държавният глава и гостите разгледаха новия завод, производството в който вече е на пълни обороти. Той успешно е преминал сертификационните процедури по международните стандарти за управление на качеството ISO TS 16949 и ISO 14001 за опазване на околната среда. Заводът също така е издържал множество клиентски одити,  сред които „Форд“, „Дженерал Мотърс“, „Фолксваген“ и много други. Бъдещите планове на компанията включват по-нататъшно разширение на производствените площи и капацитет, което ще създаде възможности за откриване на нови работни места в Русе и региона.