Откриват нова специалност във видинския филиал на Русенския университет

0
204
от филиала на

Във видинския филиал на Русенския университет от тази учебна година ще бъде открита нова специалност “Начална и предучилищна педагогика”, съобщи административният директор на филиала Момчил Станков.

Завършилите ще получават бакалавърска степен. Очаква се до края на седмицата да бъде получено разрешението за прием на студенти по новата специалност.

Общо 435 студенти се обучават в 7 специалности във видинския филиал на Русенския университет. До момента е запълнен приемът за новата учебна година на повече от 50 процента, след проведените предварителни изпити.

Община Видин ще продължава да подкрепя филиала с осигуряване на средства за заплащане на семестриалната такса на новоприетите студенти, съгласно изготвените правила и с помещения за провеждане на учебните занимания.

В област Видин към този момент няма недостиг на учители, но се очаква след 5 години това да стане факт. Затова чрез обучение на млади хора в новата педагогическа специалност ще може тогава да се запълнят част от освободените работни места, каза Веселка Асенова.