Откриват „солна“ стая в ДГ „Пинокио“

0
13025/files/image/5-new.jpg

Новоизградена „солна“ стая ще бъде открита в ДГ „Пинокио“ в Русе, съобщиха от детското заведение.Тя ще се ползва от всички 223 деца на детската градина, съобразно график.

Терапията в солна стая има доказан ефект при респираторни и кожни заболявания, стрес, главоболие, безсъние и кашлица. Неукрепналият детски организъм, честите респираторни заболявания налагат необходимостта от търсене на алтернативни начини за лечение

Ефектът върху дихателната система и имунитета се постига чрез вдишване на сух солен аерозол с определени параметри. Солните частици влизат в дихателните пътища, полепват по лигавиците, дехидратират и променят  задръжните секрети и активират тяхното изхвърляне чрез метаболизма на организма. Спират развитието на бактерии и други микроорганизми. Улеснява дренажа на синусите.

Естествените свойства на солта прочистват лигавиците и спомагат за ефективното им и правилно функциониране.

Най-прекрасната част за лечението със сол е, че децата дори няма да усетят, че са на терапия. Всичко, което те трябва да правят, е да дишат. Така, че докато играят, техните дихателни пътища и кожа, ще се прочистват и освобождават от замърсявания, възпаления и алергии.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук