Отличен дебют на Ангел Русев при мъжете, 5-и на Европейското в Букурещ!

0
Ангел Русев ще получи бронзов медал

Отличен дебют при мъжете на международния подиум направи състезателят на ТСК „Русе“ Ангел Русев.

На Европейското първенство в Букурещ 16-годишният възпитаник на Кристина и Радослав Атанасови постигна двубой от 233 кг (105+128 кг), които му донесоха пето място в крайното класиране. Ангел направи 5 успешни опита от 6 възможни, единствената му грешка беше в началните 125 кг в изтласкването.

Европейски шампион в категорията стана Хосуе Брачи от Испания с двубой 254 кг. Той постигна с един килограм повече от миналогодишния шампион Мирко Скарантино от Италия, който трябваше да се задоволи със сребърното отличие. Бронзовият медал стана притежание на грузинеца Бербанидзе, който събра 247 кг в двубоя.

В категория до 48 килограма при жените Даниела Пандова спечели бронзов медал. 23-годишната състезателка записа 165 кг в двубоя и това отреди трето място.

В изхвърлянето Пандова записа два успешни опита, вторият от които бе на 71 кг, което донесе пета позиция след първото движение. В изтласкването пък успя да вдигне 94 кг, след като бе записала успешен опит на 85 и неуспешен на 93, което се оказа достатъчно за бронза. Победителка стана Рамона Андриес от Румъния със 179, а със сребро се окичи Ане Мишел от Франция със 176.

Днес на подиума в Букурещ ще излезе още един представител на русенската школа – Стилиян Гроздев, в категория до 62 килограма. В тази категория страната ни ще има още един представител – Владимир Урумов от Варна.