Отличиха млади поети в Деня на река Дунав

0

Наградите на победителите в организирания от ДП „Пристанищна инфраструктура“ конкурс за поезия „Дунав и Русе в сърцето ми“ бяха връчени днес, когато отбелязваме Деня на р. Дунав.

Първо място в поетичния конкурс си поделят стихотворенията „Като талисман“ и „Обичам Русе“ на 9-годишните Ниса Зенгин от гр. Кърджали и Раяна Цигуларова от гр. Русе. На второ място е класирано „Когато над Дунава слънцето изгрява“ на Максим Данаилов на 9 години от Русе, а на трето –  „Тук в Русе край реката“ на Георги Рашков на 13 години също от Русе.

Наградите бяха връчени от заместник областният управител на Русе Синан Хебибов и заместник-кметът Енчо Енчев. Подаръци от организаторите ДП „Пристанищна инфраструктура“ получиха всички деца, вдъхновили се да посветят стихове на красивата река и на града, наричан малката Виена.

За доброто настроение ва всички се погрижиха Детска вокална група „Слънце“ при Общински детски център за култура и изкуство в гр. Русе и Клуб по спортни танци „Настроение“. Празникът завърши тържествено под звуците на Общинския духов оркестър „Биг Бенд Русе“.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили