Отличиха русенските екошампиони

0

Заслужени награди получиха училищата от община Русе, които се включиха в първото издание на инициативата на „Екопак“ – „Екошампиони“.

Големият победител за община Русе бе ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Николово. Наградата – интерактивна дъска, тенис маса с регулируема мрежа и 5 комплекта хилки с топчета, и 2 комплекта за бадминтон, беше връчена от заместник – кмета Енчо Енчев.

Първи подгласник на еко инициативата стана ОУ „Олимпи Панов“, а втори – ОУ Васил Априлов“. Всички училища получиха поощрителни награди – по 5 комплекта топки за футбол, баскетбол и волейбол, заедно с две мрежи.

В инициативата се включиха 11 хиляди ученици от 1 до 12 клас в 20 училища, които с общи усилия събраха над 2200 чувала с рециклируеми отпадъци от опаковки с тегло почти 4 тона.

Целта е да се подпомогнат изграждането на навици сред децата и семействата за разделно изхвърляне на отпадъците от пластмаса, алуминий, хартия и стъкло в обособените за целта цветни контейнери и по този начин да осигурят по-чиста градска среда и ресурси за кръговата икономика. Освен децата от Русе, в нея се включиха Бургас и Добрич, които събраха 7619 чувала с рециклируеми отпадъци от опаковки – използвани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета, и с помощта на стотици учители бяха преподадени 924 еко-урока.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили