Отличиха трима млади русенци с наградите „Русе 21 век“

0

Мария Кирилова – ученичка от 11-и клас в МГ „Баба Тонка“, Ивайло Георгиев –  възпитаник на СУПНЕ „Фридрих Шилер” и третокурсникът в специалност „Софтуерно инженерство“ в РУ „Ангел Кънчев“ Йордан Ганев са тазгодишните носители на наградите „Русе 21 век“.

Отличията им бяха връчени на тържествена церемония от кмета на Русе Пенчо Милков Тримата младежи бяха отличени за изключителните си постижения и завоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси.

Мария Кирилова е носител на  Кристален приз на международната конференция CompSysTech 2021 за научен доклад „Artificial Intelligence “3D IA Robot”, Специална награда на журито в „Методология и ИТ в образованието“ Международно състезание, Национален кръг, категория Използване на математически методи за решаване на практически проблеми. Носител е на Специалната награда на журито в националния конкурс „Млади изобретатели“ 2019 г. – село Оряховица от фондация „Миню Балкански“ за проект „3D образователна игра за изучаване на ноти“ и др.

Ивайло Георгиев е постигнал високи резултати на национално и областно равнище по различни учебни предмети – по немски език, по физика и астрономия, по биология и здравно образование, по история и цивилизация, по география и икономика, като за учебната 2020/2021 година е спечелил първо място на Националната олимпиадата по история и цивилизации.

Йордан Ганев е носител на много престижни награди, сред които: първа награда на състезанието NASA Space Apps Challenge – Русе, второ място в студентската научна сесия, секция Информатика и компютърни науки и др. В екип със свой колега разработва прототип на безконтактна вендинг машина, като с тази разработка участва в Студентска научна сесия.

„Тази награда е и огромна отговорност за вас, защото знаещите и можещите трябва да поемат грижата не само за себе си, но и за обществото“, каза Пенчо Милков по време на церемонията.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили